Hoe het werkt
Maniko Nails correct verwijderen

Maniko UV Gel Strips lossen niet gemakkelijk op, in plaats daarvan los je de lijm onder de strips op en trek je deze langzaam van de nagel af. Maniko Nails kunnen veel milder worden verwijderd dan een gelmanicure uit de nagelsalon. Er zijn echter een paar dingen waar je rekening mee moet houden om je natuurlijke nagels niet te beschadigen. Leer hier hoe je de UV Gel Strips stap voor stap verwijdert.

Niet frezen

of vijlen

Geen aceton

of chemicaliën

Remover op oliebasis

met natuurlijke ingrediënten

Mild voor de nagels

Je nagels blijven gezond

Je hebt nodig:

- Maniko Remover Serum & Houten Stokjes

- Manicure-tool indien nodig

- Wattenschijfjes + nagellakremover indien nodig

- Voldoende tijd & wat geduld

Remover Serum

Manicure-tool (indien nodig)

Wattenschijfjes + Remover (indien nodig)

Voor het Verwijderen

Goede dingen hebben tijd nodig

Trek de strips niet zomaar van de nagel. Neem je tijd bij het verwijderen van de Maniko Nails. Werk voorzichtig, wees geduldig en lees de verwijderingstips zorgvuldig. Zo voorkom je schade aan je natuurlijke nagel.

Stap 1:

Til de strips voorzichtig aan één kant op

Strijk het Maniko Remover Serum over de rand van de strip. Gebruik nu je houten stokje of een manicure-tool om voorzichtig één kant van de strip op te tillen. Zorg ervoor dat je een vlakke hoek gebruikt om een te grote hefboomwerking te voorkomen.

Remover Serum aanbrengen

Strip optillen

Stap 2:

Trek de strip langzaam los

Week het houten stokje in het Remover Serum. Gebruik nu het doordrenkte stokje om de lijmlaag tussen de nagel en de gel strips los te maken, waarbij je van links naar rechts werkt en niet met de groeirichting mee. Doordrenk het stokje na elke beweging opnieuw met Remover Serum of strijk een druppel Remover Serum onder de strip. Tip: bezuinig niet op Remover Serum en breng royaal aan.

Stap 3:

Lijmresten verwijderen

Als er lijmresten op de nagel overblijven, kun je een wattenschijfje doordrenken met acetonvrije nagellakremover en de resten gewoon van de nagel vegen.

Recept voor nagelverzorging

Een melkbad voor nagelverzorging

Een warm melkbad is vooral goed om de nagel tussendoor te voeden. Als je van nature zachte of broze nagels hebt, is een goede verzorging essentieel. Je hebt nodig:

- 200 ml melk (of havermelk)

- 1 snufje zout

- 2 theelepels amandelolie

- 1 theelepel honing

Verwarm de melk en los alle ingrediënten erin op. Laat de nagels hier gedurende 5-10 minuten in baden. Klaar, je nagels zullen je dankbaar zijn en zijn klaar voor de volgende manicure met Maniko Nails.

Heb je nog vragen?

Als je vragen of problemen hebt, helpt onze klantenservice je graag!
Stuur ons een bericht via team@maniko-nails.com

FAQ's
Vragen & Antwoorden

De Maniko UV Gel Strips bevatten: Polyacrylzuur, Acrlylaten Copolymeer, Glycerine Propoxylaat Triacrylaat, Isopropylthioxanthone.

Maniko UV Gel Strips zijn HEMA-vrij.

Het verwijderen van de strips vergt altijd een beetje geduld. Breng het Maniko Remover Serum aan op de nagelriem. Week de punt van het houten stokje in Remover Serum en til de strips voorzichtig aan één kant op. Gebruik nu het doordrenkte stokje om de lijmlaag tussen de nagel en de strips los te maken, waarbij je van de ene naar de andere kant werkt en niet met de groeirichting mee. Doordrenk het stokje na elke beweging opnieuw met Remover Serum of strijk een druppel Remover Serum onder de strip.

Als je zachte en broze nagels hebt, is verzorging essentieel.

Gebruik dan gerust een base coat of nagelverharder voordat je je Maniko Nails aanbrengt.

Zorg er wel voor dat dit eerst helemaal droog is voordat je je Maniko Nails aanbrengt.

Je kunt je nagels tussendoor ook verzorgen met wat nagelolie. Zorg er dan wel voor dat je de nagel voor jouw manicure nog een keer goed ontvet met onze Prep Pad.

Als je al een UV lamp hebt voor normale UV-lak, kun je deze ook gebruiken voor jouw Maniko Nails.

Omdat deze lampen echter doorgaans nogal omvangrijk zijn, adviseren wij onze lichtgewicht Maniko UV-lamp in een compact reisformaat.

Nee, Maniko Nails zijn veel milder dan een gelmanicure zoals uit de nagelsalon. Dit komt door de milde verwijdering zonder frezen, vijlen of aceton.

Het is enkel belangrijk dat je voldoende tijd neemt voor de verwijdering en de instructies opvolgt. Indien je nagels al beschadigd zijn, zorg er dan voor dat ze tussen het gebruik door goed verzorgd en gehydrateerd houdt.

Nee, want de Maniko Nails hebben maar een heel klein beetje straling nodig om uit te harden.

Met slechts 6W is de Maniko UV lamp veel zwakker dan een UV lamp zoals in de nagelsalon of het natuurlijke UV-licht van de zon.


In feite kom je in aanraking met meer UV-straling in een minuut in de zon dan in een minuut onder de Maniko UV-lamp.

Om deze reden kun je jouw manicure met Maniko Nails beter niet buiten doen, want het natuurlijke UV-licht kan de Maniko Nails in enkele seconden laten uitharden.

In principe kan UV-licht natuurlijk een negatief effect hebben op de gezondheid van de huid. Dus als je al zongevoelig bent of je weet het niet zeker, kun je je vingers natuurlijk insmeren met een zonnebrandcrème.

100% Tevredenheidsgarantie

Test Maniko Nails 45 dagen lang risicovrij. Als het niet bevalt, krijg je 100% van de aankoopbedrag van ons terugbetaald. Ontdek het zelf!

Lees meer