In het kort

Hoe het werkt

Het aanbrengen van MANIKO Nails kan worden samengevat in drie eenvoudige stappen: maat kiezen en opplakken, overtollige strip wegvijlen en één minuut uitharden onder de UV LED lamp.

Maat kiezen & opplakken

Overtollig deel afvijlen

1 minuut uitharden

Nooit meer lakken

Altijd een net resultaat

Geen vloeistoffen

en geen vluchtige-stoffen-geur

Geen droogtijd

Hardt uit in slechts 1 minuut

Snelle toepassing

In slechts 15 minuten

Je hebt nodig:

-Maniko Nails

(pakket bevat nagelvijl, houten staafjes en alcohol pads)

- UV lamp

- Nagelschaartje

UV Gel Strips

UV LED lamp

Nagelschaartje

Voor het gebruik

Vermijd direct zonlicht!

Je kunt de UV Gel Strips het beste binnenshuis aanbrengen en direct zonlicht vermijden. Het natuurlijke UV-licht buiten kan ervoor zorgen dat je UV gel strips binnen enkele seconden voortijdig hard worden.<

Stap 1:

Nagelriemen verwijderen & reinigen

Duw je nagelriemen terug met de bijgeleverde manicurestick of een nagelriemduwer en verwijder de dunne nagelriemlaag op je nagelbed om zo langer van je manicure te genieten. Reinig je nagels grondig met de bijgeleverde alcoholpad.

Tip: Was je handen grondig met afwasmiddel voordat je het product aanbrengt om olieresten te verwijderen.

Nagelriemen terugduwen

Olieresidu verwijderen

Stap 2:

Kies de juiste maat

Houd de UV Gel Strips over je nagel en kies de juiste maat uit de 8 verschillende breedtes. Als je twijfelt, kies dan de kleinere maat. Je kunt de strips voorzichtig uitrekken zodat ze perfect passen bij de vorm van je nagel.

Tip: Als je de juiste maat niet kunt vinden, kun je de strips ook op maat knippen of ze aan één kant van de nagel plakken en vervolgens voorzichtig over de resterende breedte van de nagel uitrekken.

Stap 3:

De Gel Strip opplakken

Plak de UV Gel Strip op en strijk het glad vanuit het midden naar buiten toe. Plak hem niet op je nagelriemen.

Stap 4:

Inkorten en omvouwen

Knip de uitstekende helft af. Het is belangrijk om niet te dicht bij de rand van de nagel te knippen, zodat het uiteinde groot genoeg is om te vouwen. Vouw het uitstekende uiteinde vervolgens onder het uiteinde van je nagel zodat de gehele nagelrand bedekt is.

Tip: Afhankelijk van de lengte van je nagel kun je de andere helft van de strip nog gebruiken voor een andere nagel.

Inkorten

Omvouwen

Stap 5:

Afvijlen

Vijl de omgevouwen UV gel strip voorzichtig en horizontaal af onder de nagelrand. Vijl altijd in één richting zodat de strip niet beschadigd of gerafeld raakt. Vijl de strips nooit verticaal met op- en neergaande bewegingen.
Tip: Als je moeite hebt met vijlen, kun je de ingekorte strips ook eerst uitharden en dan afvijlen, of ze op maat knippen met een nagelschaartje.

Stap 6:

Randen aandrukken

Druk de randen van de UV Gel Strips stevig op je nagel. Gebruik je vingers of een siliconen hoefstokje. Zo voorkom je dat de randen omhoog komen tijdens het uitharden.

Stap 7:

Uitharden onder UV LED lamp

Sluit de UV LED lamp aan op een stroombron. Plaats je wijsvinger, middelvinger, ringvinger en pink in het midden onder de UV LED lamp en zet hem aan. Wacht 1 minuut. De MANIKO UV LED lamp schakelt automatisch uit. Behandel je duimen afzonderlijk.

Na het dragen

De juiste verwijdering

Lees hier alle Tips & Tricks voor het correct en voorzichtig verwijderen van je Maniko Nails.

Naar het verwijderen

Heb je nog vragen?

Als je vragen of problemen hebt, helpt onze klantenservice je graag!
Stuur ons een bericht via team@maniko-nails.com.

FAQ's
Vragen & Antwoorden

De Maniko UV Gel Strips bevatten: Polyacrylzuur, Acrlylaten Copolymeer, Glycerine Propoxylaat Triacrylaat, Isopropylthioxanthone.

Maniko UV Gel Strips zijn HEMA-vrij.

Het verwijderen van de strips vergt altijd een beetje geduld. Breng het Maniko Remover Serum aan op de nagelriem. Week de punt van het houten stokje in Remover Serum en til de strips voorzichtig aan één kant op. Gebruik nu het doordrenkte stokje om de lijmlaag tussen de nagel en de strips los te maken, waarbij je van de ene naar de andere kant werkt en niet met de groeirichting mee. Doordrenk het stokje na elke beweging opnieuw met Remover Serum of strijk een druppel Remover Serum onder de strip.

Als je zachte en broze nagels hebt, is verzorging essentieel.

Gebruik dan gerust een base coat of nagelverharder voordat je je Maniko Nails aanbrengt.

Zorg er wel voor dat dit eerst helemaal droog is voordat je je Maniko Nails aanbrengt.

Je kunt je nagels tussendoor ook verzorgen met wat nagelolie. Zorg er dan wel voor dat je de nagel voor jouw manicure nog een keer goed ontvet met onze Prep Pad.

Als je al een UV lamp hebt voor normale UV-lak, kun je deze ook gebruiken voor jouw Maniko Nails.

Omdat deze lampen echter doorgaans nogal omvangrijk zijn, adviseren wij onze lichtgewicht Maniko UV-lamp in een compact reisformaat.

Nee, Maniko Nails zijn veel milder dan een gelmanicure zoals uit de nagelsalon. Dit komt door de milde verwijdering zonder frezen, vijlen of aceton.

Het is enkel belangrijk dat je voldoende tijd neemt voor de verwijdering en de instructies opvolgt. Indien je nagels al beschadigd zijn, zorg er dan voor dat ze tussen het gebruik door goed verzorgd en gehydrateerd houdt.

Nee, want de Maniko Nails hebben maar een heel klein beetje straling nodig om uit te harden.

Met slechts 6W is de Maniko UV lamp veel zwakker dan een UV lamp zoals in de nagelsalon of het natuurlijke UV-licht van de zon.

In feite kom je in één minuut in de zon met meer UV-straling in aanraking dan in één minuut onder de Maniko UV lamp.

Om deze reden kun je jouw manicure met Maniko Nails beter niet buiten doen. Het natuurlijke UV-licht kan de Maniko Nails namelijk in enkele seconden laten uitharden.

In principe kan UV-licht natuurlijk een negatief effect hebben op de gezondheid van de huid. Dus als je al zongevoelig bent of je weet het niet zeker, kun je je vingers natuurlijk vooraf insmeren met een zonnebrandcrème.

100% Tevredenheidsgarantie

Test Maniko Nails 45 dagen lang risicovrij. Als het niet bevalt, krijg je 100% van de aankoopbedrag van ons terugbetaald. Ontdek het zelf!

Lees meer